Inspiraci na tuhle vegan variaci na ořechové košíčky jsem našla na webu veganka. Moje kamarádka Lenka pak dotáhla recept k dokonalosti a vymyslela absolutně dokonalý krém, který způsobuje závislost. Vyzkoušejte ho. Uvidíte sami.
SUROVINY (12 větších košíčků):
korpus
400g hladké mouky
30 dkg alsan
120g třtinový cukr moučka
1 vanilkový cukr
citronová kůra z jednoho citronu
50g mletých vlašských ořechů
náplň
200g vlašských ořechů
140ml kokosového mléka
75g třtinového cukru
50g alsanu
trochu rumu
trochu medu
+ pekanové ořechy na ozdobu
Začněte tím, že všechny ingredience na korpus smícháte dohromady, důkladně prohnětete a necháte 24 hodin odležet v lednici. Druhý den rozehřejte troubu na 200°C, naplňte košíčkové formy těstem a pečte cca 5 minut. Nechte vychladnout.
Mezitím si připravte náplň. Všechny ingredience smíchejte a nechte prohřát v rendlíku, dokud se nespojí. Nechte vychladnout. Nakonec korpusy naplňte cukrářským sáčkem a ozdobte ořechem.
Pro tip od Lenčiny babičky: Formičky na korpusy po prvním nákupu dobré promazat (olejem nebo alsanem), po vyklepnutí korpusu jen dobře vytřít papírovým kapesníčkem a takto uložit pro další použití. Klasické mytí saponátem jim spíše škodí a korpusy jdou pak mnohem hůře vyklepnout.
ĎAKUJEM! Moja teta robí najlepšie orechové košíčky na svete, ale tie nie sú vegánske, a musím uznať, že už mi poriadne chýbajú 😅😅 Určite vyskúšam, tieto vyzerajú skvelo!
OdpovědětVymazatSIMPLYBERENICA — Facebook Page — READ ABOUT "SUSTAINABLE & MINIMALIST GIFT GUIDE"
Tak to mam radosst, dej pak vedet, jestli se Ti krem zda tak navykovy jako nam 😅
OdpovědětVymazat