neděle 24. května 2020

DIY sérum na řasy a obočí


Kdo by netoužil po krásných a zdravých řasách a obočí? V poslední době si hodně holek nechává dělat umělé řasy, které ale většinou už po dvou týdnech nevypadají moc dobře a potřebují doplnit. Za mě je jednoznačně lepší svým řasám dopřát speciální péči a nechat je přirozeně růst. Už po 14 dnech byste měla benefity ricinového oleje pocítit.

Možná se vám prvotní investice bude zdát vysoká, ale ze surovin můžete vyrobit i další domácí kosmetiku, nebo je použit na vaření (kokosový olej).


Na sérum budete potřebovat:

Já jsem na výrobu zrecyklovala obal od vypotřebovaného séra z DM a lahvičku z taštičky na cestování. Pokud doma zrovna nemáte obal od průhledné řasenky nebo séra, doporučuji koupit novou. Tu pak můžete používat pořád dokola :)

Kartáček je originálně určený na čištění brček. Pokud recyklujte starší obal, důkladně ho vymyjte, vydezinfikujte & nechte vyschnout. Do nádobky na promíchání dejte suroviny v poměru níže a dobře promíchejte. Nakonec pomocí kapátka (to jsem si  vypůjčila z olejového parfému a důkladně umyla) naplňte obal na řasenku, zašpuntujte a máte hotovo. Uchovávejte v temnu, vydrží až rok. 


Sérum používejte jednou denně, já si ho nejčastěji dávám před spaním :)

Žádné komentáře

Okomentovat

Copyright © frolibek.. Blog Design by SkyandStars.co